8.1.07

Θα ταξιδέψει στο διάστημα ο Στίβεν Χόκινγκ !

«Επίσκεψη» στα αστέρια
Έτοιμος να ταξιδέψει στο διάστημα δηλώνει ο Στίβεν Χόκινγκ
ΑΠΕ

Λονδίνο




Ταξίδι στο διάστημα με μία από τις πρώτες τουριστικές πτήσεις της εταιρείας Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον, που πρόκειται να ξεκινήσουν σε δύο χρόνια, δήλωσε ότι προτίθεται να πραγματοποιήσει ο διακεκριμένος Βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ.
Μιλώντας στην εφημερίδα Daily Telegraph, ο Χόκινγκ, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι ο άνθρωπος θα έχει κατοικήσει τη Σελήνη μέσα σε 20 χρόνια και θα δημιουργήσει αποικία στον Αρη έως το 2046, ανέφερε: «Έχω προβλέψει μια πτήση στην ατμόσφαιρα σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, πριν πετάξω στο διάστημα το 2009».
Η πτήση του επιστήμονα θα εξαρτηθεί από την πρόοδο του προγράμματος διαστημικών πτήσεων της εταιρείας, που ανήκει στον Βρετανό μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι η πρώτη τέτοια πτήση θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2009.
Ο Μπράνσον μάλιστα έχει δηλώσει ότι θα πληρώσει εκείνος την πτήση του Χόκινς στο διάστημα. Το κόστος του εισιτηρίου για την επίζηλη διαστημική πτήση θα ανέρχεται σε 100.000 λίρες (148.000 ευρώ).
Ο Χόκινγκ, που κατέχει την έδρα των Μαθηματικών στο Κέμπριτζ, που κάποτε ανήκε στον Ισαάκ Νεύτωνα, πάσχει από την ηλικία των 22 ετών από την εκφυλιστική νόσο του Σαρκό, που σταδιακά του έχει προκαλέσει ολική παράλυση και του έχει στερήσει την ικανότητα της ομιλίας, αναγκάζοντάς τον να επικοινωνεί με το περιβάλλον μέσω υπολογιστή και συνθετικής ομιλίας.
Το γεγονός αυτό δεν έχει εμποδίσει τις πρωτότυπες έρευνές του, ιδίως στον τομέα της ενοποιητικής θεωρίας στη Φυσική και για τις «μαύρες τρύπες».

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό


may the force be with you

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: