14.7.07

Απαγόρευσαν τον Νταλάρα οι Τούρκοι



«E» Online 14:18

Η προγραμματισμένη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στην Κωνσταντινούπολη ακυρώθηκε, έπειτα από την ανάκληση της άδειας που η Νομαρχία Κωνσταντινούπολης είχε δώσει για τη χρήση του ανοιχτού θεάτρου, που βρίσκεται μέσα στο Κάστρο της Ρούμελι (Ρούμελι Κισάρ) στην ευρωπαϊκή ακτή του Βοσπόρου.

Η συναυλία επρόκειτο να δοθεί στα πλαίσια του Β' Παγκόσμιου Συνεδρίου της Ορθοδόξου Νεολαίας που οργανώνει στην Κωνσταντινούπολη το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στον τουρκικό Τύπο δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες μέρες έντονες διαμαρτυρίες για την άδεια που παραχωρήθηκε για τη συναυλία του Νταλάρα, επειδή η Αρχαιολογική Υπηρεσία έχει απαγορεύσει τη χρήση του θεάτρου αυτού για την προστασία του.

Το Ρούμελι Κισάρ είναι κάστρο του 15ου αιώνα που χτίστηκε βόρεια της Κωνσταντινούπολης από τον Μωάμεθ τον Κατακτητή, για να εμποδίσει την κάθοδο του ρωσικού στόλου προς την Κωνσταντινούπολη και να ολοκληρώσει την πολιορκία της πόλης.

Στο θέατρο αυτό γινόταν επί σειρά ετών το διεθνές φεστιβάλ θεάτρου, μέχρις ότου η χρήση του χώρου απαγορεύτηκε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Ορισμένες τουρκικές εφημερίδες διαμαρτύρονταν επίσης γιατί η άδεια χρήσης δόθηκε για συναυλία του Γιώργου Νταλάρα, τον οποίο οι τουρκικές εφημερίδες χαρακτηρίζουν ως ιδιαίτερα εθνικιστή και αντιτούρκο και σημειώνουν τη συμμετοχή του σε οργανώσεις υποστήριξης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.


may the force be with you

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: