8.9.07

Ράγκναροκ η Ελληνική εκδοχή σας θυμίζει κάτι!


Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Στη Σκανδιναβική μυθολογία το Ράγκναροκ (Ragnarok ή Ragnarök), που σημαίνει η μοίρα των θεών, είναι η μάχη του τέλους του κόσμου. Υποτίθεται πως θα διεξαχθεί μεταξύ των θεών - δηλ. τους Εσίρ (Æsir), των οποίων θα ηγείται ο Οντίν - και των κακών - δηλαδή των γιγάντων της φωτιάς, των Γιοτούν (Yotun) και άλλων τεράτων, των οποίων θα ηγείται ο Λόκι.
Το αποτέλεσμα της μάχης θα είναι καταστροφικό όχι μόνο για τους περισσότερους θεούς, τους γίγαντες και τα τέρατα, αλλά και για ολόκληρο το σύμπαν.
Η μοναδικότητα της έννοιας του Ράγκναροκ έγκειται στο γεγονός πως οι θεοί μέσω προφητείας γνωρίζουν ήδη τι θα συμβεί: πότε θα διεξαχθεί η μάχη, ποιός θα σκοτωθεί από ποιόν κλπ. Κατανοούν επίσης την αδυναμία τους να εμποδίσουν την διεξαγωγή της μάχης. Παρ' όλα αυτά αντιμετωπίζουν θαρραλέα το σκοτεινό τους πεπρωμένο. Αυτό συνδέεται με τις πολεμικές κοινωνίες των Βίκινγκ, όπου το να πεθάνεις στη μάχη ήταν αξιοθαύμαστο. Η πίστη αυτή μεταφέρθηκε και στο πάνθεόν τους, του οποίου οι θεοί δεν είναι αιώνιοι. Μια μέρα θα σκοτωθούν (τουλάχιστον οι περισσότεροι εξ αυτών) στο Ράγκναροκ.ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΜΗΝΩΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ.
ΚΑΝΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΤΕ ΕΙΡΩΝΙΚΑ!!!!


may the force be with you

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: